Regel deze dingen liever voordat je een motor koopt

Regel deze dingen liever voordat je een motor koopt

Je rijbewijs voor de auto halen is een ding maar je rijbewijs halen voor je motor is natuurlijk helemaal leuk! Ben jij sinds kort de trotse eigenaar van een motor dan ga je vast binnenkort op zoek naar een racemonster waarop je, je flink kan gaan uitleven. Heb je, je alleen wel verdiept in alle dingen die komen kijken bij het kopen van een motor? In dit blog helpen we je graag een eindje op weg.

De beste motorverzekering

Als je een motor koopt dan ontkom je natuurlijk niet aan een verzekering maar heb jij je al een beetje in de verzekeringen verdiept? Weet je bij welke verzekeraar je de beste polis krijgt of welke verzekeraar juist het leukst geprijsd is? Waarschijnlijk nog niet. Kies er dan voor om een motorverzekering te vergelijken. Online kun je makkelijk verschillende motorverzekeringen met elkaar vergelijken waarop je zowel de beste prijs als de beste polis te pakken hebt. Dus kijk snel online en kijk wat je motorverzekering vergelijken voor jou kan opleveren.

De juiste motorkleding

Als de verzekering is geregeld komt het leukere gedeelte, een passende outfit shoppen. Misschien heb je tijdens je motor rijlessen al een leuke outfit weten te scoren of misschien ook niet. Toch, je motorrijbewijs halen is iets om te vieren en daarom mag je jezelf best trakteren op een nieuwe motorrij outfit maar voor wat voor een soort outfit ga je? Er bestaan volledig leren motorpakken. Deze beschermen je het beste tegen bijvoorbeeld een val. Deze pakken zijn alleen wel behoorlijk warm in de zomer. Er bestaan ook textiel pakken en zelfs pakken van sweatstof die op de belangrijkste delen extra bescherming hebben. Deze pakken zijn dus een stuk luchtiger en meer geschikt voor bijvoorbeeld de zomer maar bieden dus wel wat minder bescherming. Ook zien de pakken van sweatstof er redelijk casual uit waardoor je dit motorpak bijvoorbeeld ook gewoon naar school of werk kan dragen, het zal bijna niemand opvallen.

Geschikte stalling

Mocht je een beauty van een motor kopen dan wel je natuurlijk niet dat deze staat weg te roesten in de regen of een makkelijke prooi is voor diefstal. Daarom is het aan te raden een stalling voor je motor te regelen. Dit kan zijn een garage, een garagebox, een scheurtje of misschien in sommige gevallen wel in je woonkamer. Zolang de motor maar droog en veilig staat en niet beschadigd kan worden tegen invloeden van buitenaf.

Reageren is niet mogelijk.