Auto onderdelen: Bodykit

Auto onderdelen: Bodykit

Een bodykit is niet zo zeer een auto onderdeel zelf, maar een verzameling van auto onderdelen welke een bodykit vormen. Bodykits zijn hoogwaardige producten, vervaardigd uit ABS / PU-RIM.

Waar bestaat een bodykit uit?

De inhoud van een bodykit kan per model en per soort kit verschillen. Je kunt echter de volgende onderdelen verwachten in een standaard bodykit.

  • Voorbumper
  • Achterbumper
  • Sideskirts
  • Achterspoiler
  • Montage materiaal

Een complete stylingset bevat de bovenstaande auto onderdelen en wordt aangevuld  met onderdelen als:

  • Set van 4 wielkastverbreders
  • Racegaas
  • Deurverbredeingsset
  • En andere accessoires

In de meeste gevallen is het mogelijk om de onderdelen ook los besteld worden. Wanneer enkel een subtiele wijziging aan het uiterlijk van je auto wilt doorvoeren, dan is dat een betere optie.

Het selecteren van een bodykit

Bodykits zijn ontworpen voor een specifiek model. De afmetingen zijn perfect afgesneden zodat deze op de carrosserie van jouw auto passen. Wanneer je gaat winkelen voor een bodykit, zoek dan op het specifieke model van jouw auto.

Tip: hier kun je Body Kit Sets voor Volkswagen, BMW, Mercedes Online Kopen

Per model zijn er verschillende bodykits in omloop. Sommige bodykits hebben een sportief uiterlijk, terwijl andere bodykits met wedstrijd racen in het achterhoofd ontworpen zijn. Kies voor een bodykit die aansluit bij jouw wensen.

Monteren van een bodykit

Het monteren van losse auto onderdelen is, in veel gevallen, een klus die door de betere doe-het-zelver kan worden uitgevoerd. Het monteren van een bodykit kan echter het beste worden overgelaten aan een professional. Carstyle.nl is een Auto Styling & Tuning Accessoires specialist die wij kunnen aanbevelen.

In het geval van bodykit montage worden de nieuwe onderdelen niet over de originele onderdelen geplaatst. In plaats daarvan zullen de oude onderdelen eerst verwijderd moeten worden. Een correcte montage is van groot belang.  Een professionele monteur heeft beschikking tot een werkplaats. Dit bevordert de kwaliteit van de montage. Voor het monteren van de bodykit zal deze moeten worden voorzien van een spuitbeurt. De bodykit zelf wordt in een neutrale kleur geleverd. Wanneer je de bodykit door een professional laat spuiten kun je de meest indrukwekkende designs meegeven aan jouw auto!

Reageren is niet mogelijk.