De voordelen van financial lease

De voordelen van financial lease

Financial lease is een lease vorm die vooral geschikt is voor ondernemers en freelancers. Wat financial lease precies inhoudt is echter voor veel mensen nog onduidelijk. in dit artikel vindt je meer informatie over wat de leasevorm precies is, wat de voordelen zijn en wanneer je financial lease moet aanvragen.

Wat is financial lease?

Laten we bij het begin beginnen. Wat is financieel leasen nu precies? Financial lease is een zakelijke leasevorm, waarbij je een auto kunt aanschaffen voor je onderneming. Het mooie aan financial lease is dat je wel de economische eigenaar bent van de auto. Je hoeft de auto echter niet in 1 keer af te betalen. De auto wordt namelijk door de bank gefinancierd. Je betaald in plaats van een eenmalig bedrag een maandbedrag. Hierdoor ben je niet in 1 keer een grote som geld kwijt. Dit zorgt ervoor dat je het geld van de onderneming kunt blijven investeren en je toch een leuke auto kunt rijden. Je koopt dus een auto, maar betaald hem in termijnen. Dit is te vergelijken met een telefoon die je in termijnen betaald.

Voordelen van financial lease

Als je een auto financieel wilt leasen kan dat erg voordelig voor je uitpakken. Er komen namelijk een aantal voordelen kijken bij deze zakelijke leasevorm. 1 voordeel is al genoemd. Je hoeft namelijk niet de auto in 1 keer af te betalen, maar in termijnen. Zo kun je je eigen vermogen in het bedrijf blijven investeren. Een ander voordeel is dat financial lease wordt gezien als een investering in de onderneming. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van fiscale voordelen, zoals btw teruggave. Naast financiƫle voordelen heeft de leasevorm nog andere voordelen. Zo wordt je de eigenaar van een nieuwe auto en kom je niet voor verrassingen te staan, aangezien je een contract hebt met een afgesproken maandbedrag.

Nadelen van financial lease

Toch zitten er ook nadelen aan het financieel leasen van een auto. Zo ben je zelf verantwoordelijk voor kosten buiten het contract en betaal je rente. Ook is het meestal niet mogelijk het contract tussentijds stop te zetten. Je zit er dus aan vast.

Financial lease aanvragen

Financial lease aanvragen kan bij verschillende leasemaatschappijen. Het aanvragen zelf is erg eenvoudig. Allereerst is het belangrijk te weten welke auto je wilt rijden. Daarna kun je offertes/contracten aanvragen en kijken wat voor jou de beste optie is.

Reageren is niet mogelijk.