Een auto invoeren uit het buitenland

Een auto invoeren uit het buitenland

Het invoeren van een auto uit het buitenland kan op diverse vlakken voordelig zijn, maar daarnaast vraagt het uiteraard ook om de nodige inspanningen. Het invoeren van een auto is immers een klus waarbij er diverse taken voldaan moeten worden. Auto’s worden vaak geïmporteerd door particulieren, die bijvoorbeeld hun droomauto voor een goede prijs hebben gevonden in het buitenland, maar daarnaast voeren ook ondernemers in de branche van auto’s regelmatig auto’s in om ze hier door te verkopen. Het proces kan wat geld en tijd kosten, maar de voordelen zijn vaak prettig.

Het proces bij een tweedehands auto invoeren

Een auto invoeren is iets wat goed en zorgvuldig gedaan moet worden. Diverse onderdelen van het proces moeten afgerond worden. Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk dat je de auto die je in het buitenland op het oog hebt gaat bezichtigen en alle details controleert. Kijk bijvoorbeeld of er schade is, of de koppeling goed werkt en of de auto niets mankeert. Indien dit het geval is kun je overgaan tot de aankoop. Als je de auto eenmaal hebt gekocht moet deze natuurlijk naar Nederland worden gebracht. Hier is het belangrijk dat de auto RDW gekeurd wordt. Als dit ook is gedaan moeten alle zaken met betrekking tot de BPM op orde zijn zodat de auto goed ingevoerd kan worden. De laatste stap is het ontvangen van je Nederlandse kentekenplaten.

Waarom een auto invoeren?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een auto zou willen invoeren. In veel gevallen is een auto uit het buitenland, bijvoorbeeld uit Duitsland, een stuk goedkoper dan een auto uit Nederland. Dit is op zich al een grote reden. Daarnaast is het echter ook vaak het geval dat auto’s in bijvoorbeeld Duitsland een stuk minder kilometers op de teller hebben. Mede hierdoor zijn de auto’s vaak in betere staat. Verder heb je natuurlijk als je in meerdere landen zoekt ook een stuk meer keuze.

Mogelijkheden makkelijk importeren

Het kan natuurlijk best zo zijn dat je zelf wel een auto wilt importeren, maar geen verstand hebt van het vak, de juiste contacten niet hebt of geen tijd hebt om ermee bezig te zijn. Een goede mogelijkheid om een tweedehands auto te importeren kan dan zijn om het over te laten aan een autobedrijf. Je vertelt dan welke auto je wilt, waarna zij je verder van dienst kunnen zijn tot dat je je droomauto binnen hebt gehaald.

Reageren is niet mogelijk.