Drie dingen die je moet weten over private leasen | Private Lease Wijzer

Drie dingen die je moet weten over private leasen | Private Lease Wijzer

Als particulier een auto leasen: 3 dingen die je moet weten

Private lease is in opkomst. Waar leasen voorheen vooral gebruikelijk was in het bedrijfsleven, is dat niet langer zo. Steeds meer mensen beschouwen het particulier leasen van een auto als een prima optie en mooi alternatief voor het kopen van een auto. Als je een auto leaset als particulier, betaal je een bepaald bedrag per maand. Daarvoor krijg je veel terug: flexibiliteit, service, en een nieuwe auto (of een occasion) waar je op ieder moment over kunt beschikken. Dat klinkt goed! Wat moet je weten over private leasen?

Wat is private lease precies?

Steeds meer partijen bieden de mogelijkheid aan om private te leasen. Maar wat is het precies? Met een private lease rijd je als particulier in een nieuwe auto tegen een vast bedrag per maand. Alle kosten zijn inbegrepen – behalve brandstof natuurlijk. Daaronder vallen ook verzekeringen, onderhoud, en bijvoorbeeld hulp bij pech. Je kiest meestal zelf voor de periode van de lease (een aantal maanden, of langer), waardoor je veel vrijheid hebt.

Waarom zou je kiezen voor private lease? Het is bijvoorbeeld een mooie optie geen zorgen wilt over onderhoud, en altijd in een nieuwe auto wilt rijden. Het is ook een goede oplossing als je voorziet dat je op de lange termijn niet altijd een auto nodig hebt, maar slechts voor een bepaalde periode. Het leasen van een auto geeft dan de juiste combinatie tussen een tijdelijke oplossing en een vaste auto, die je kunt gebruiken op de momenten dat het jou uitkomt.

Is private leasen duur, of juist goedkoop?

Leasen klinkt chique en daarmee ook duur. Een mooie private lease deal kan echter op lange termijn goedkoper zijn dan het zelf kopen van een auto – zelfs goedkoper dan een occasion. En voor dat geld rijd je wel mooi in een nieuwe auto.

Volgens sommige berekeningen kan leasen wel zes keer goedkoper uitvallen dan het kopen van een auto. De leasemaatschappij is groot, en kan dus gunstiger verzekering afsluiten en onderhoud laten plegen. Dat drukt de kosten behoorlijk, en dat kan weer worden doorberekend aan jou.

Let wel: je zit vast aan een financiële verplichting, en je de auto wordt nooit echt van jou. Het is dus geen huurkoop.

Private leasen: een oplossing voor jou?

Het moge duidelijk zijn: private lease is voor veel mensen een mooie optie. Geen wonder dat het particulier leasen van auto’s stijgt in populariteit!

Reageren is niet mogelijk.